compo image
  1. COMPO
  2. Vodiči
  3. Navdih
  4. Iz vrta na mizo
  5. Tradicionalni kruh z ocvrtimi bučkami

Tradicionalni kruh z ocvrtimi bučkami

Tradicionalni kruh z ocvrtimi bučkami vas bo napolnil z energijo, da se boste lahko spopadli z izzivi, ki vas čakajo. Enostaven je za pripravo, poleg tega pa še precej okusen!

Tradicionalni kruh

Sestavine

  • 4 kose kmečkega kruha
  • 2 bučki
  • 150 g kremnega sira
  • 2 jušni žlici olivnega olja nasekljanega drobnjaka
  • Nekaj vršičkov drobnjaka
  • 1 brizg limoninega ali limetinega soka
  • Sol, poper
  • 2 jedilni žlici olivnega olja

Uporabite paradižnike ali jajčevce

Poleg ali namesto ocvrtih bučk lahko na tanke rezine narežete tudi paradižnike ali jajčevce in jih prepražite.

Tradicionalni kruh

Postopek

Čas priprave: 20 minute

Podolgem prerežite bučke na rezine (debeline 5 mm), stresite kremni sir v posodo, premešajte do gladkega in po okusu začinite s soljo, poprom in limoninim sokom, nazadnje pa vmešajte še drobnjak. Segrejte olivno olje v ponvi za žar in približno dve minuti na vsaki strani pražite bučke. Začinite s soljo in poprom. Kose kmečkega kruha premažite s kremnim sirom, na vrh pa dajte rezine bučk. Začinite z vršički drobnjaka in postrezite.

Deli