Paradižnikova in špinačna pita
Pita bo odlična tudi, če zelenjavi dodate malce šunke.
Paradižnikova in špinačna pita
Čas priprave: 55 minut
Pekač za pito namastite z malo olivnega olja, razvaljajte listnato testo na velikost, ki bo malce večja od pekača, in ga namestite v pekač tako, da bo s testom prekrit tudi rob pekača. Operite špinačo, jo ožemite in odstranite stebla. Češnjeve paradižnike in česen prerežite na pol, nato pa na kocke narežite šalotke. Segrejte olivno olje v ponvi in na hitro prepražite šalotke ter česen, dodajte špinačo in nadaljujte s kuhanjem, dokler ne oveni. Počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa jo skupaj s paradižniki razporedite po testu. Jajce stepite skupaj s smetano, nato pa mešanico dobro začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Jajčno mešanico prelijte čez špinačo in paradižnike. 25 minut pecite v ventilacijski pečici pri temperaturi 160 °C. Nato s stebla odstranite liste bazilike in jih potresite po piti.
Morda vas bodo zanimale tudi naslednje teme