compo image
  1. COMPO
  2. Vodiči
  3. Navdih
  4. Iz vrta na mizo
  5. Rdeči pesto iz na soncu sušenih paradižnikov, timijana, žajblja in peteršilja

s timijanom, žajbljem in peteršiljem

Rdeči pesto iz na soncu sušenih paradižnikov

Naš rdeči pesto iz na soncu sušenih paradižnikov in obilice zelišč ni le pravo aromatično doživetje, če ga postrežete s testeninami, pač pa tudi popolna priloga jedem na žaru ali jedem na pikniku.

Rdeči pesto

Sestavine

  • 300 g na soncu sušenih paradižnikov
  • 100 ml olivnega olja
  • 50 g pinjol
  • 7 vejic timijana
  • 4 vejice žajblja
  • 3 vejice peteršilja
  • Sol, poper
  • 1 strok česna
  • 1 brizg svežega limoninega soka

Rdeči pesto

Postopek

Čas priprave: 20 minut

Grobo sesekljajte na soncu posušene paradižnike, operite zelišča in jim odstranite stebla. Popražite pinjole v teflonski ponvi, dokler ne bodo zlato rjave, potem pa počakajte, da se ohladijo. Grobo nasekljajte česen. Z mešalnikom fino sesekljajte vse sestavine, dokler ne dobite enotne mešanice. Nalijte v kozarce in shranite v hladnem, temnem prostoru.

Deli